1. Home
  2.  » Aannemer Woudenberg huis laten bouwen

Aannemer Woudenberg huis laten bouwen

Een goede aannemer om uw huis te laten bouwen vindt u in Woudenberg. Aannemersbedrijf Nap en van Ginkel vervult uw nieuwbouwwensen. Wij bouwen elke woningstijl in de afmeting die u wenst. Denk hierbij aan klassiek, modern, landelijk of functioneel. Naast woningbouw verzorgen wij ook kleinere projecten zoals de bouw van een werkruimte, schuur of garage. Geheel of gedeeltelijk. Voor het uitvoeren van uw complete opdracht, hebben wij een netwerk van vaste samenwerkingspartners zoals elektriciens, loodgieters, stukadoors, tegelzetters en schilders. De bouw van uw droomhuis is bij ons in goede handen.

Aannemer die uw nieuwbouwplan voorbereidt

Als aannemer bereiden wij uw bouwopdracht goed voor. Daarom maken wij altijd eerst een afspraak voor de opname op uw bouwlocatie. Daar bespreken we alle werkzaamheden met u die nodig zijn om een huis te laten bouwen. Tijdens dit bezoek kunt u ook uw eigen specifieke bouwwensen kenbaar maken. Wij kunnen u daarbij deskundig adviseren. Verder kijken we of er wel of geen vergunningen nodig zijn. Zo komt u nooit voor nare verrassingen te staan.

Huis laten bouwen en vergunningen

Hebt u vergunningen nodig voor een nieuwbouwproject of een sloopproject? Het antwoord is ja. Een aannemer weet als geen ander dat je in Nederland niet zomaar iets mag bouwen zonder toestemming van de gemeente. Tegenwoordig is is de rompslomp van het aanvragen van allerlei vergunningen die voor nieuwbouw nodig zijn, een stuk vereenvoudigd. Nu hebt u meestal enkel een omgevingsveergunning nodig als u een huis wilt laten bouwen.

Wat is een omgevingsvergunning?

Een omgevingsvergunning is in 2010 in de plaats gekomen voor een bouwvergunning, gebruiksvergunning, milieuvergunning, aanlegvergunning en een kapvergunning. Het is in feite 1 vergunning voor de onderdelen monumenten, bouwen, ruimte, wonen, milieu en natuur. Voordeel hiervan is dat u slechts 1 vergunning nodig hebt als u iets wilt bouwen of slopen. Aannemer Nap en van Ginkel kan voor u bekijken of u ook echt een vergunning nodig hebt.

Waar kunt u een omgevingsvergunning aanvragen?

Als u een huis wilt laten bouwen of laten slopen, kunt u een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente van uw bouwlocatie. U kunt deze vergunning ook aanvragen bij Omgevingsloket online. Dit Omgevingsloket is dubbel zo handig, omdat u daar zelf ook een gratis vergunning check kunt doen om erachter te komen of u wel een omgevingsvergunning nodig hebt. Op deze website kunt u ook de voortgang van uw vergunningaanvraag volgen. Maar naast een vergunning zijn er ook een bestek en een bestektekening nodig.

Wat is een bestek?

Als u een huis wilt laten bouwen staat in een bestek van het gebouw heel nauwkeurig beschreven hoe uw huis, werkruimte of garage wordt gebouwd. Belangrijke punten die hierin gedetailleerd staan omschreven, zijn onder meer de uitvoering, gebruikte materialen, hoe en door wie de diverse werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook vindt u in dit bouwbestek de opleverdatum en de prijs van het bouwproject. Tot slot staan hierin ook alle administratieve voorwaarden en voorschriften. De persoon die een bestek maakt is de architect of de aannemer. Bij een bestek hoort ook een bestektekening.

Wat is een bestektekening?

Een bestektekening is een technische tekening waarop het volledige nieuwbouwproject of verbouwproject tot in details staat uitgewerkt. Doorgaans op een schaal van 1:100. Wat u ook op deze tekening vindt, is de situering van het nieuwe pand ten opzichte van de openbare weg. In geval van een verbouwing staan ook de bestaande gevels getekend. Degene die een bestektekening maakt is de aannemer of architect. Het bestek en de bestektekening hebt u ook nodig om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Wat is het verschil tussen een werktekening en een bestektekening?

Als u een huis wilt laten bouwen is er ook een werktekening nodig. Dit is een technische bouwtekening waarin alle afmetingen en details van het nieuwe gebouw of het te verbouwen pand staan aangegeven. Het belangrijkste verschil tussen een werktekening en een bestektekening zit in de functie van elke tekening. Een bestektekening dient om een vergunning te krijgen en een werktekening dient voor een juiste uitvoering van het werk.

Wilt u ook een huis laten bouwen of juist een pand laten verbouwen? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Nap en van Ginkel, de specialist in bouwen